Herdenkingsconcert 4 mei 2024 - Niels de Klerk 

Programma: Adriaan Schuurman - Bewerking 'Voor alle heiligen in de heerlijkheid' | Jan Zwart Sombere muziek over ‘Psalm 103 vers 8’ | Herbert Howells 'Psalm Prelude, Set 1, No. 1 | Ralph Vaughan Williams Prelude "the New Commonwealth' (uit de film 49th Parallel) en 'A Wedding Tune for Ann' | Max Reger 'Aus tiefer Not schrei ich zu dir, opus 67 no. 3 | 'Anton Bruckner 'Scherzo' uit 'Symfonie 2'

"Mooi programma, goed gekozen en erg gedurfd om Bruckner te spelen", aldus Jean Janssen, voormalige organist van de Koepelkerk. "Ook Schuurmans bewerking van ‘Voor alle heiligen in de heerlijkheid’ was mooi. Grappig is dat de melodie eigenlijk van Vaughn Williams is, die ook op het programma stond. Mooie inclusie"."Heel erg mooi, vooral Schuurman en Bruckner. Je kunt duidelijk horen dat het iemand is die heel veel affiniteit heeft met dit orgel en heel graag op speelt”, aldus Dave Lazoe.


Niels de Klerk (1997) is sinds begin 2023 cantor-organist van de Oude Kerk in Naaldwijk. Hij streeft een carrière in meerdere disciplines na. In 2022 rondde hij zijn Master of Music af met het Requiem van Duruflé in de Catharinakerk in Eindhoven. Dit concert werd met een 9 bekroond. In 2020 voltooide hij de Master Economics aan de Tilburg University.
Eerder was hij organist in onder meer Sleeuwijk en Lexmond. Hij speelt met regelmaat soloconcerten, diensten, en concerten met koren of instrumentalisten. Zo speelt hij veel basso continuo, vormt hij een vast duo met de saxofonist Bruno Alonso, en heeft hij koorwerken als de Chichester Psalmsvan Bernstein en de Petite Messe Solennelle van Rossini uitgevoerd.
Hoofdvak orgel studeerde hij in de bachelor bij Ruud Huijbregts. Tijdens de Master of Music volgde hij naast de lessen bij Ruud Huijbregts ook lessen bij veel gerenommeerde organisten in binnen- en buitenland. Dit waren onder meer Hayo Boerema, Leo van Doeselaar, Jan Hage, Arjen Leistra, Bart Rodyns en Peter Van de Velde. 

Als bijvakken studeerde hij tijdens de bachelor in Tilburg piano, klavecimbel en koordirectie.

Naast de orgel- en economiestudie in Tilburg studeerde hij kerkmuziek aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Naast muziek is hij voor 4 dagen werkzaam als Partnermanager bij SBR Nexus. Op de lange termijn hoopt hij inzichten uit de economische wetenschap en het bedrijfsleven nog meer in de praktijk te kunnen brengen in de culturele sector.
Niels de Klerk: “Het leuke bij muziek is je te verdiepen in de tijd dat deze gecomponeerd werd. Hoe was het toen gesteld met de economie en de cultuur. Dan kan je de muziek ook beter plaatsen en begrijpen en pas dan kan je zelf die muziek gaan maken, gaan uitvoeren”. 

Lees interview : [https://www.ontmoetingskerksle...]