Pierre Palla Theaterorgel

Pierre Palla Concertorgel


7 maart 2020: Symfonisch programma op Pierre Palla Concertorgel

Op 11 januari zorgde organist-titulair Patrick Hopper, een bijzonder nieuwjaarsconcert op het Pierre Palla Concertorgel in studio 1 van het Muziekcentrum van de Omroep Hilversum.  De verassing van de avond was de speciale 'gast' dat duetten met het orgel speelde.  

Zaterdag, 7 maart om 16.00 uur treedt Hopper weer op met een gevarieerd programma van feestelijke ouvertures die hij voor concertorgel heeft bewerkt zowel als melodieën uit Dvoraks negende symfonie ‘Aus der Neuen Welt’.  Het orgel werd op 10 december 2019 tijdens een feestelijke avond. In De Orgelvriend van maart 2020 heeft Gerco Schaap een interessant verslag geschreven: 'Pierre Palla Concertorgel - de "Nachtwacht van Hilversum" - in gebruik genomen'.


za. 7 maart - Het Pierre Palla Concertorgel Studio 1 MCO Hilversum

'Fantastisch dat jullie allemaal zijn gekomen", zei titulair-organist Patrick Hopper vanmiddag. Inderdaad want vandaag was het zonnige weer; ideaal weer om iets buiten te ondernemen. Toch waren er redelijk veel mensen die op het concert in Studio 1 van het MCO Hilversum afkwamen.  Het was een spectaculair concert dankzij Hoppers fantastisch programmering. ”Je krijgt van alles te horen”, zei hij aan het begin. En dat was inderdaad het geval; theaterorgel muziek voor orgel en piano. Met medewerking van zijn collega-organist, Arno Rog, speelden ze o.a. een piano stuk van Felix Arndt “Nora”.  Bijzonder was Hoppers symfonisch repertoire met de feestelijke overtures die hij voor concertorgel heeft bewerkt: Gioachino Rossini’s Ouverture uit “La Gazza Ladra” en Georg Friedrich Händels "The arrival of Queen Sheba” uit zijn oratorium "Solomon”. Prachtig! Kippenvel-momenten? Zijn uitvoering van Ennio Morricone’s "Gabriel’s oboe” - theme song uit "The Mission” (moest denken aan de uitvoering van hoboïst Henrik Chaim Goldschimdt met The Faroe Islands Philharmonic Orchestra) - en later, Antonín Dvořáks Symfonie nr. 9, 2e deel. Ontroerend!! Het was een schitterend concert dat een aantal malen gewaardeerd werd door het publiek en aan het eind een lange staande ovatie! Heel erg leuk!
Terug naar overzicht