Rina Ishii en Wibren Jonkers bespelen het Steinmeyer-orgel


Open Monumentendag 2022 vindt plaats in het weekend van 10 en 11 september met als thema “Duurzaamheid”.

Op zaterdag 10 september doet de Mariakerk/Koepelkerk (Rijksmonument 513238) de deuren open. 

Tevens is het die dag Nationale Orgeldag. Het Steinmeyer-orgel, evenals de kerk, een rijksmonument (nr. 1824), wordt bespeeld door Rina Ishii en Wibren Jonkers. Beide zijn studenten aan het Conservatorium van Amsterdam. Grote dank aan de Orgelafdeling van het conservatorium voor de medewerking!!


Rina Ishii 

begon op vierjarige leeftijd met piano spelen bij Takayuki Kuniya en Reiko Kanai. Voordat ze naar Amsterdam verhuisde, studeerde Rina orgel bij Mamiko Iwasaki en muziektheorie bij Yui Kakinuma.

Rina is organist in de St. Margaret's Church in Tokyo. Momenteel studeert ze orgel bij Pieter van Dijk aan het Concervatorium van Amsterdam.
Wibren Jonkers (1999)

studeert hoofdvak orgel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga. Lessen basso continuo en improvisatie krijgt hij van Miklós Spányi. Daarnaast volgt hij bijvak klavecimbel en klavichord bij Menno van Delft en bijvak piano bij Jaap Kooi. Aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam studeert Wibren kerkmuziek bij Hayo Boerema, Arie Hoek en Hanna Rijken. Hij volgde masterclasses bij onder anderen Michel Bouvard, Ben van Oosten, Louis Robilliard en Thomas Trotter. 

Naast zijn muzikale activiteiten studeert hij theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. Als kerkorganist is Wibren verbonden aan meerdere kerken in de omgeving van Amsterdam en Nunspeet. 

Daarnaast geeft hij orgel- en pianoles en is hij actief als begeleider van koren en solisten. Wibren won prijzen op verschillende concoursen, waaronder recentelijk de eerste prijs op het Duyschot Orgelconcours in Amsterdam.

Terug naar overzicht